Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2020. Január 02. 16:11, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Trump az idei amerikai elnökválasztás legnagyobb esélyese

Trump az idei amerikai elnökválasztás legnagyobb esélyese

Donald Trumpot tartja a 2020-as amerikai elnökválasztás legnagyobb esélyesének Magyarics Tamás Amerika-szakértő.

Az M1 csütörtök reggeli műsorában Magyarics Tamás azt mondta, az elnökválasztás kimenetele nagyban függ attól, hogy mi lesz a választási időszak fő kérdése. Gazdasági kérdésekben Trumpot szerinte nehéz megszorítani, és egyébként is nehéz leváltani egy elnököt akkor, ha a gazdaság jó állapotban van.

Azonban ha az identitáskérdések és a baloldal által favorizált témák - környezetvédelem, klímaváltozás - kerülnek középpontba, akkor a Demokratáknak is jó esélyei lehetnek - mondta.

A demokrata elnökjelölt-aspiránsok közül Michael Bloomberg sikerét a szakértő meglepőnek tartaná, mert a Demokrata Párt általában a hátrányosabb helyzetű emberek bajnokaként lép fel. Így furcsa lenne, ha egy milliárdost választanának a párt elnökjelöltjének - mondta.

Magyarics Tamás három kihívót lát esélyesnek a demokraták közül: Joseph Biden volt alelnököt, valamint Bernie Sanderst és Elizabeth Warrent.

A szakértő beszélt az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi háborúját lezáró megállapodásról is, ami szerinte enyhülést hozhat, de nem terjed ki a gazdaság teljes spektrumára. Ebben a kínaiak megígérték, hogy a következő két évben legalább 200 milliárd dollár értékben vásárolnak az amerikaiaktól főleg mezőgazdasági termékeket, élelmiszereket, az amerikaiak pedig 110 milliárd dollár értékű kínai árura csökkentik 2,5 százalékra a behozatali vámot, illetve jegelik a behozatali vámokat az okostelefonokra, játékokra és a ruházati termékekre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.